کد خبر: 15894 A

جشنواره تئاتر فجر " عقیم" شد/ استعفا پشت استعفا بیانیه پشت بیانیه

جشنواره تئاتر فجر " عقیم" شد/ استعفا پشت استعفا بیانیه پشت بیانیه

توقیف نمایش روز عقیم به مهم ترین اتفاق جشنواره تئاتر فجر سی و ششم بدل شده است؛ بیانیه خانه تئاتر و کانون نمایشنامه‌نویسان تازه ترین اتفاق در این باره است.

ایران آرت : صبح امروز رضا آشفته در شرق نوشت : برخی از شیراز و یاسوج آمده بودند که در تالار چارسو در روز پنجم جشنواره شاهد اجرای «روز عقیم» باشند، اما با حرف‌های راهنمای سالن که می‌گفت این نمایش امشب اجرا نمی‌شود و با تماشای صورت‌های ناباور ازراه‌دورآمدگان حس می‌کردی که چه طعم گسی دارد این توقیف و حذف!

اینکه همه این مسافران تئاتری با توجه به گفته‌های مهندس‌پور و گفت‌وگوی کیانی در روزنامه «شرق» آمده بودند که «روز عقیم» را ببینند و باید که در این شب حسین کیانی میزبان هواخواهان خود می‌شد.
این نمایش درباره‌ سه روح سرگردان در یک خانه بزرگ است. اینها روزگاری در شهر نو به نام کارگر جنسی استثمار می‌شدند و حالا انقلاب شده و یکی می‌خواهد آب توبه بر سر اینها بریزد و شوهرشان بدهد، اما او روانی است و از شکنجه اینها تا سر حد مرگ لذت می‌برد و... . این سوءاستفاده‌گران همیشه و همه‌جا بوده‌اند. این نمایش هم اگر مشکلی داشت که اجرای عمومی نمی‌شد و بیان این اطلاعات سوخته که در کل دنیا به جایی برنمی‌خورد!! به‌هرحال همه هواخواهان با صد افسوس آنجا را ترک می‌گفتند و این حذف حسین کیانی که خود فرزند جشنواره تئاتر فجر است و با حضور و گرفتن جایزه از آن به‌عنوان استعدادی تئاتری برجسته شده،‌ حضورش باعث اعتبار تئاتر فجر می‌شود و حذفش نوعی کاستی و کمبود خواهد بود، و به نظر می‌رسد تئاتر فجر باید ‌سنجیده‌تر از اینها تصمیماتش را راهبری کند.

بیانیه خانه تئاتر 

متن  بیانیه خانه تئأتر در پی حذفِ اجرای نمایش «روزِ عقیم» به نویسندگی و کارگردانی حسین کیانی در سی و ششمین جشنواره بین المللی تئأتر فجر به شرح زیر است:

«متأسفیم! اجرای هر نمایشی که به مخاطره افتد و چراغِ هر تأتری که خاموش شود، گجسته  و نامیمون است، خاصه در جشنی که به نام جشنواره تئأترِ فجر باشد. هیچ عذری پذیرفته نیست آن گاه که اعتبار و جایگاهِ عزیزانمان در هنرِ تئأتر نادیده انگاشته شود. حذفِ غیر قابل باورِ یک نمایش از جشنواره تئأتر فجر که پیش‌تر تمامِ مراحلِ نظارتی را پشتِ سر گذاشته و با استقبال تماشاگران مواجه شده بدون اینکه امنیت جامعه و تعادلِ آن را بهم زده باشد، و بعد که کارگردان محترم یکبار از شرکت در جشنواه انصراف داده اما بنابر درخواست رسمی دبیر محترم جشنواره به آمدن و اجرا دعوت می‌شود و درست در روز اجرا از سوی مدیر مرکز هنرهای نمایشی اجرای آن ممنوع اعلام می‌شود جز عدمِ هماهنگی و آشفتگی مدیریت چه معنایی می‌تواند داشته باشد؟ با چه کلماتی می‌توان ابتدا از مردم و تماشاگرانِ تئأتر و سپس از هنرمندانِ نمایشِ «روز عقیم» و نیز همه شرکت کنندگان در جشنواره عذرخواهی کرد؟ به راستی هزینه این همه خطا متوجه کیست؟

خانه تئأتر تکرار اتفاقاتی از این دست را برای تئأتر ناگوار می‌داند و خواستارِ شفافیت و توضیحِ مسؤلان مرکز هنرهای نمایشی و دبیرخانه سی و ششمین جشنواره بین‌المللی تئأتر فجر است.»

نمایش روز عقیم

  بیانیه کانون نمایشنامه‌نویسان خانه‌ تئاتر ایران 

«کانون نمایشنامه‌نویسان خانه‌ی تئاتر ایران ضمن ابراز تأسف عمیق از توقیف نمایش «روز عقیم» که به‌دلیل پایندی به مسئولیت‌های روشنگرانه‌ی تئاتر در افشای بحران‌های اجتماعی و مطرح ساختن آلام و رنجش‌های قشر ستم‌دیده‌ی جامعه، از اجرای آن در سی‌و‌ششمین جشنواره‌ی تئاتر فجر ممانعت به‌عمل آمده، مصرانه از مسئولین فرهنگی کشور و همه‌ی نهاد و ارگان‌های ذیربط می‌‎خواهد تا با جلوگیری از ادامه‌ی چنین روش‌های  تهدید‌کننده و بحران‌زایی به مسئولیت خود در دفاع از حقوق جامعه عمل کرده و مانع از اعمال اراده‌ای شوند که با ایجاد انسداد فرهنگی هر روز، بیش از پیش عرصه را برای مشارکت عمومی و ایجاد عزم ملی در رفع معضلات اجتماعی محدود می‌سازد.

استعفای محمد عاقبتی

 محمد عاقبتی، کارگردان تئاتر و داور بخش آف‌استیج جشنواره تئاتر فجر، در پیامی که در اینستاگرام خود منتشر کرد نوشت:  در اعتراض به حذف و توقیف نمایش روز عقیم به کارگردانی همکارم حسین کیانی، از ادامه همکارى با جشنواره و داوری نمایش‌های این بخش انصراف می‌دهم

استعفای محمد مساوات

پیش تر هم سیدمحمد مساوات سرپرست گروه تئاتر رادیکال ۱۴ و نویسنده و کارگردان نمایش این یک پیپ نیست به نشانه اعتراض به توقیف روز عقیم از شرکت در بخش مسابقه انصراف داد. 

 

نمایش روز عقیم سی و ششمین جشنواره تئاتر فجر سی و ششمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر توقیف نمایش روز عقیم
ارسال نظر

آخرین اخبار

پربیننده ترین