کد خبر: 29911 A

سازمان میراث فرهنگی پیشتاز افزایش بودجه در سال 98

سازمان میراث فرهنگی پیشتاز افزایش بودجه در سال 98

رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری از افزایش قابل توجه بودجه این سازمان در سال آینده خبر داد.

ایران آرت : رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری از افزایش قابل توجه بودجه این سازمان در سال آینده خبر داد و گفت: شاید سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری نخستین دستگاه در دولت باشد که بیشترین افزایش بودجه را برای سال ۹۸ داشته است.

علی‌اصغر مونسان رقم این بودجه و درصد افزایش آن را مشخص نکرد و اعلام آن را به وقت بررسی لایحه بودجه ۹۸ در مجلس موکول کرد و افزود: خوشبختانه در دولت چنین افزایشی را برای سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری قائل شده‌اند، اما اجازه دهید این بودجه در مجلس بررسی و نهایی شود، آن‌وقت خودتان می‌شنوید.

او در پاسخ به این پرسش ایسنا که آیا سهم این سازمان از محل‌هایی چون عوارض خروجی در بودجه ۹۸ افزایش پیدا کرده است؟ اظهار کرد: اجازه دهید سازمان برنامه و بودجه کار خود را انجام دهد. ما نمی‌توانیم تعیین کنیم افزایش سهم بودجه سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری از کدام محل باشد.

افزایش بودجه پیشنهادی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری برای سال ۹۸ درحالی صورت گرفته که مجلس اخیرا تبدیل این سازمان به وزارتخانه را با شرط نداشتن بار مالی اضافی تصویب کرده است.

از سوی دیگر  معاون اول رییس جمهور ـ به تازگی اظهارنظری مبنی بر این داشته که «آمریکا به دنبال این است که نفت ایران فروخته نشود. ما هم بودجه ۹۸ را به گونه‌ای تنظیم کردیم که سهم درآمدهای نفتی خیلی بیشتر از ۲۵ درصد نباشد. »

او دقیقا اشاره نکرده که دولت برای تغییر این وضعیت به دنبال افزایش درآمد از گردشگری یا صنایع دستی است که بارها روی آن‌ها تاکید داشته، اما این مطلب را گفته: «آمریکا دنبال این است که حمل و نقل کالا به ایران انجام نشود، اما ایران کشوری نیست که محاصره شود. ایران مرزهای دریایی طولانی دارد، به وسیله ریل از چین تا اروپا اتصال دارد و مرزهای زمینی زیادی دارد و این کشور را نمی‌شود تحریم کرد. »

اینک سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری که بنا بر اعتراض رؤسای آن جزو دستگاه‌های کم بودجه در دولت بوده، با پیشنهاد افزایش بودجه در سال ۹۸ مواجه شده که شاید علت آن با وضعی که معاون اول رییس‌جمهور از تحمیل تحریم آمریکا بر اقتصاد کشور تشریح کرده است، بی‌ارتباط نباشد.

 

گردشگری هنری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری علی اصغر مونسان
نظرات خوانندگان
  • علی رغم تأکیدات همیشگی و کلامی مسؤولان و مقامات عالی و همه صاحبنظران حوزه فرهنگ و هنر، این بار نیز همچون همه دولت های قبلی، بودجه فرهنگی کشور، در عمل و در آنچه که پیش بینی و ارائه شد، به نظرم در شأن و جایگاه فرهنگ نیست و بیشترین کاهش هم در ردیف دستگاه‌های اصلی، متعلق به فرهنگ و درواقع، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، به عنوان متولی اصلی فرهنگ و هنر است؛ هرچند این دستگاه‌، در ظاهر یک درصد افزایش بودجه داشته اما این افزایش، با توجه به وضعیت اقتصادی و شرایط جدید ایجادشده و تورم های موجود که بخش فرهنگ و هنر را هم درگیر کرده و همچنین به جهت گستردگی و تنوع فعالیت های این وزارتخانه، ثمری ندارد. با این حساب، دستگاه های فرهنگی، باید در سال آتی، حداکثر صرفه‌جویی را در نظر بگیرند تا از حداقل اعتبارات بتوانند حداکثر استفاده را بکنند و این درحالی است که به عنوان مثال، در برنامه ششم توسعه، برنامه هایی به تفکیک دستگاه های اجرایی در حوزه پیشگیری از مواد مخدر ابلاغ شده که به نظر می رسد با این وضعیت، در حال حاضر، کار فرهنگی فقط بر تدوین برنامه ها خلاصه خواهد شد و در همان تدوین هم احتمالاً خواهد ماند و به عملی کردن آنها زیاد توجهی نخواهد شد. همیشه متأسفانه بودجه فرهنگی، هیچ وقت در اولویت دولت ها نبوده و معمولاً بودجه اقتصادی در اولویت قرار گرفته این در حالی است که اغلب مشکلات کشور، ناشی از بی توجهی به حوزه فرهنگ است؛ چراکه فرهنگ، زیربنای هر کشوری است و به طور قطع، عامل اصلی پیشرفت کشورهای توسعه یافته، در اولویت قرار گرفتن حوزه فرهنگ بوده است.

ارسال نظر

آخرین اخبار

پربیننده ترین