کد خبر: 27458 A

دانشگاه استاد فرشچیان بهمن دانشجو می‌گیرد / نامور مطلق: کیان خوشنویسی در خطر است

دانشگاه استاد فرشچیان بهمن دانشجو می‌گیرد / نامور مطلق: کیان خوشنویسی در خطر است

سرپرست دانشگاه هنرهای اسلامی ایرانی استاد فرشچیان با بیان اینکه هدف اصلی این دانشگاه تربیت سراستادانی در حوزه هنر است از افتتاح رسمی این دانشگاه در روز دوشنبه، 30 مهرماه سال جاری خبر داد.

ایران آرت: بهمن نامور مطلق در نشست خبری آئین گشایش دانشگاه هنرهای اسلامی ایرانی استاد فرشچیان، ضمن بیان این مطلب اظهار کرد: قرار است این دانشگاه در سه حوزه "نگارگری و هنرهای وابسته"، "خوشنویسی" و "صنایع دستی" به فعالیت بپردازد.

به گزارش ایسنا، وی با بیان اینکه احتمالا این دانشگاه از بهمن سال جاری اقدام به جذب دانشجو می‌کند، گفت: اگر بهمن ماه این امکان فراهم نشود، از مهرماه سال آتی جذب دانشجو در این دانشگاه را آغاز می‌کنیم.

وی ادامه داد: خلق هنر ما دچار وقفه‌هایی شده است و به همین جهت ما نیازمند تغییر ساختار آموزشی بودیم تا بتوانیم هنرمند خلاق، مولف و حکیم تربیت کنیم. به همین جهت طرح این دانشگاه 20 سال پیش در فرهنگستان هنر رقم خورد و طرح اولیه آن نوشته شد سپس به شورای عالی انقلاب فرهنگی و وزارت علوم منتقل شد.

سرپرست دانشگاه هنرهای اسلامی ایرانی استاد فرشچیان افزود: کلیاتی که از طرف فرهنگستان تنظیم شده بود مورد تصویب قرار گرفت اما در دولت نهم و دهم طرح این دانشگاه به فراموشی سپرده شد و دوباره در دولت یازدهم مطرح شد و در نهایت موجب آن شد که نهادهای مختلفی برای تاسیس آن داوطلب شوند. یکی از این نهادها میراث فرهنگی بود اما چون شرایط فراهم نبود اجرای آن به تعویق افتاد.

وی با بیان اینکه استاد محمود فرشچیان همواره برای آینده هنری کشور ابراز نگرانی می‌کند، گفت: پس از اینکه در شورای عالی انقلاب فرهنگی تصویب شد که این دانشگاه تحت حمایت دانشگاه آزاد راه اندازی شود استاد فرشچیان اعضایی را به عنوان هیات امنای این دانشگاه معرفی کرد و من به عنوان رئیس هیات امنای این دانشگاه انتخاب شدم.

سرپرست دانشگاه هنرهای اسلامی ایرانی استاد فرشچیان با بیان اینکه نخستین گام برای راه اندازی یک دانشگاه بومی برداشته شده، گفت: امیدواریم در این دانشگاه با نظام استاد شاگردی بتوانیم هنرمندان ایرانی را پرورش دهیم و از هنرهای کشورمان صیانت کنیم.

وی تاکید کرد: در این دانشگاه قرار نیست به کمیت بپردازیم و دانشجویان زیادی را پذیرش کنیم. بلکه قرار است استادان و سراستادانی را پرورش دهیم. نظام آموزشی که قرار است در دانشگاه استفاده کنیم سعی می‌کنیم بدیع باشد. این دانشگاه قرار نیست مقابل دانشگاه‌های دیگر قرار گیرد بلکه قرار است آنها را تکمیل کند.

نامور مطلق با بیان اینکه دانشگاه‌های هنری که تا کنون در کشور فعالیت کرده‌اند دستاوردهای خوبی را داشته‌اند، گفت:‌ در حال حاضر بیشترین تحصیلکردگان صنایع دستی و هنری را در دنیا داریم اما یک حلقه گمشده وجود دارد و این حلقه تربیت استادان بزرگ برای هنرهای ایرانی و اسلامی است.

وی با بیان اینکه در این دانشگاه هدف تربیت استادانی است که قصد ندارند در جایی استخدام شوند، توضیح داد: می‌خواهیم با بهره گیری از تجارب اساتید، افرادی را تربیت کنیم که بعدها بتوانند از استادان خود پیشی بگیرند. می‌خواهیم حلقه گمشده را تکمیل کنیم و در نهایت قصدمان صیانت از هنر ایرانی و اسلامی در ایران و جهان است.

سرپرست دانشگاه هنرهای اسلامی ایرانی استاد فرشچیان با بیان اینکه این دانشگاه در شهرهای دیگر کشور و کشورهایی که فرهنگ آنها با فرهنگ ایرانی تناسب دارد نیز می‌تواند شعبه‌هایی داشته باشد، گفت: قصد ما تربیت سراستادانی است که از هنر و میراث زیبایی شناسی ما حراست و حمایت کنند. این دانشگاه امیدی را نزد هنرمندان ما ایجاد می‌کند و می‌خواهیم این دانشگاه کانون کرسی‌های نظریه پردازی در هنرهای اسلامی باشد.

سرپرست دانشگاه هنرهای اسلامی ایرانی استاد فرشچیان با بیان اینکه وزیر علوم جهت حمایت از این دانشگاه قول مساعد داده است،‌ گفت: یکی از گله مندی‌های ما این بود که یکی از بزرگترین هنرهای ما یعنی خوشنویسی حتی یک سرفصل در هیچ دانشگاهی ندارد و کیان این هنر در خطر است. البته در خصوص صنایع دستی در حال بررسی هستیم تا مشخص شود کدام هنرها اولویت بیشتری دارند.

 

بهمن نامور مطلق محمود فرشچیان
ارسال نظر

آخرین اخبار

پربیننده ترین