کد خبر: 21527 A

دلیل عجیب کندن طرح پله‌های پارک ساعی / عکس‌

دلیل عجیب کندن طرح پله‌های پارک ساعی / عکس‌

مرجان کشاورزی به کنده شدن طرح روی پله‌های پارک ساعی اعتراض کرد.

ایران آرت: عکسی در شبکه‌های مجازی منتشر شده که نشان می‌دهد طراح کاشی‌های پارک ساعی از کندن کاشی‌ها توسط شهرداری به دلیل تعداد بالای عکس‌های مردم با این پله ها خبر می‌دهد!

یکی از مسوؤلان شهرداری ضمن اظهار بی‌اطلاعی از این رخداد مسأله را متوجه قسمت زیباسازی شهرداری می‌داند و می‌گوید : «بعید می‌دانم شهرداری با چنین توجیهی این طرح‌ها را کنده باشد. در این صورت از بین بردن هر اثر هنری مجاز است!»

سید مجتبی موسوی معاون فرهنگی و هنرهای شهری سازمان زیباسازی شهر تهران در گفت و گو با خبرنگار چمدان در این باره توضیح می‌دهد:« سازمان زیباسازی چند سالی است طرحی به نام «بهارستان» را به اجرا در می‌آورد که سالانه هنرهای شهری است. رویکرد این سالانه هنری انجام یکسری ایده‌های هنری خلاقانه توسط هنرمندان است که باعث تلطیف فضای شهری و تغییر ذائقه شهر و زیبایی آن می‌شود. یکی از سیاست‌های این رویداد موقتی بودن آثار است. اجراها ماندگار نیست و طول عمرها محدود است. مانند جشنواره تخم مرغ‌های نوروزی که نهایتاً تا پایان ایام نوروز بود و سپس جمع شد. البته برخی از طرح ها هم  برای بعضی از عناصر شهری  در مبلمان و پل ها و پله‌های شهری اجرا می شود که تا چند ماه یا یکسال می تواند دوام داشته باشند.»

او ادامه می دهد:«برای این پله‌ها هم چند سالی است هنرمندان طرح‌هایی می‌دهند که توسط هیأت داوران انتخاب و اجرا می‌شود. طرح هنری پلکان‌های خیابان شریعتی در شهرداری منطقه سه، هر سه سال در طرح سالانه بهارستان پس از انتخاب ایده هنرمند به اجرا در آمده است، این طرح همچنین در پله های خیابان ولیعصر  و جاهای دیگر هم به اجرا در آمده است.»

1-5

به گزارش چمدان، مرجان کشاورزی هنرمندی است که ایده قابل تأمل و زیبای خود با عنوان «پله‌های ایرانی» را در دومین سالانه هنری بهارستان عرضه کرده است، این اثر جزو آثار موقت رویداد دوم بهارستان به شمار می‌آید. این هنرمند ایده خود را روی کناره پله‌های پر تعداد پلکان سوم اجرا کرده است، دو ردیف پله‌های متعددی که از روبروی پارک ساعی در خیابان ولیعصر آغاز می‌شود و رو به بالا تا محله یوسف آباد ادامه می‌یابد.

کناره پله‌های پلکان سوم با قطعه صفحات هم اندازه چسبانده در کنار یکدیگر پوشانده شده و روی هریک از این قطعات نقشی از کاشی‌های دوره‌های مختلف در معماری ایرانی به چاپ رسیده است به طوری که کناره هر کدام از پله‌ها را یک نوع نقش به صورت یکسان و ممتد پر کرده است و این نقش‌ها در کناره پله‌های هم راستا تکرار شده است.

او برای تزئین و زیباتر کردن پلکان فقط به گردآوری نقوش کاشی‌های دوران‌های مختلف هنر ایرانی پرداخته، آنها را به چاپ رسانده و با چسباندن ورق‌های چاپ شده برکناره پله‌ها این تزئین را به انجام رسانده است. در همان زمان انتقاد وارده بر این کار این بود که ای کاش تدبیری اندیشیده می‌شد تا به جای قطعات چاپ شده که پس از طی مدتی معین باید کنده شوند، کاشی‌های واقعی با همین نقوش و با همین ترتیب قرار گیری در ردیف پله‌ها ساخته و پرداخته و نصب می‌شد تا برای همیشه چهره پلکان سوم منطقه پارک ساعی زیبا و رنگین و با هویت بماند.

پارک ساعی کاشی مرجان کشاورزی
ارسال نظر

آخرین اخبار

پربیننده ترین