کد خبر: 1227 A

بزرگترین غایبان جشنواره سی‌وپنجم فیلم فجر

جشنواره‌ای بدون عطاران، ترانه، مهناز افشار وشهاب حسینی

جشنواره‌ای بدون عطاران، ترانه، مهناز افشار وشهاب حسینی

امسال فیلم های مهم و پر بازیگری در سینمای ایران تولید شدند که هر یک می توانستند علاوه بر موفقیت در گیشه ، زمینه حضور و درخشش بازیگران را در مهم ترین جشنواره سینمایی سال فراهم کنند. اما بنا به تصمیمات نامشخص و مبهم هیات داوران و همچنین مسئولان جشنواره ، این فیلم ها در نهایت از جشنواره 35 حذف شدند و ستاره فیلم ها هم خاموش ماندند.

ایران‌آرت: امسال فیلم های مهم و پر بازیگری در سینمای ایران تولید شدند که هر یک می توانستند علاوه بر موفقیت در گیشه ، زمینه حضور و درخشش بازیگران را در مهم ترین جشنواره سینمایی سال فراهم کنند. اما بنا به تصمیمات نامشخص و مبهم هیات داوران و همچنین مسئولان جشنواره ، این فیلم ها در نهایت از جشنواره 35 حذف شدند و ستاره فیلم ها هم خاموش ماندند. امسال غیبت چند بازیگر بیشتر جلب توجه می کند. شهاب حسینی، پیمان معادی، ترانه علیدوستی، بهرام رادادن ، رضا عطاران، پارسا پیروزفر، مهناز افشار، هنگامه قاضیانی و فریبرز عرب نیا شاخص ترین بازیگرانی هستند که در جشنواره امسال غیبت دارند. در این مطلب به دلیل غیبت این ستاره ها و همچنین افتخاراتی که در جشنواره فیلم فجر تا کنون کسب کرده اند ، پرداخته ایم .

ترانه علیدوستی:گزیده کاری و 13سال دوری

طی سال های اخیر ترانه علیدوستی در هر نقشی بازی کرده ، فیلم ها شانس حضور در جشنواره فیلم فجر را از دست داده اند ." زندگی مشترک آقا و خانم محمودی" ، " زندگی با چشمان بسته" و " استراحت مطلق" از جمله این فیلم ها هستند که در دوره های قبل از جشنواره کنار گذاشته شدند .

علیدوستی از دوره 22 به بعد ، در جشنواره فیلم فجر حضور نداشته است . دلیل غیبت او در جشنواره امسال هم کم کاری اش در سینما و حضورش در سریال " شهرزاد" است . البته " مادر قلب اتمی" تنها فیلمی بود که علیدوستی می توانست با آن در جشنواره امسال حضور داشته باشد. این فیلم به دلیل مخالفات مسئولان سینمایی ، اجازه اکران و نمایش در جشنواره فجر را نداشت وامسال هم از این مانع عبور نکرد . ترانه علیدوستی از معدود بازیگران جوان سینمای ایران است که در هر فیلمی بازی کرده، بازی اش مورد توجه قرار گرفته است . به ندرت پیش آمده که این بازیگر در فیلمی بازی کند و در نهایت محاسباتش درست نباشد، کار به اثر ضعیف تبدیل شود . او طی سال های حضورش در جشنواره فیلم فجر، علاوه بر نامزد شدن برای فیلم های "شهرزیبا"، "تردید" ، "پذیرایی ساده" و " آسمان زرد کم عمق" در دوره های 22، 27، 30 و 31 موفق به دریافت سیمرغ بلورین بهترین بازیگر زن برای بازی در "من ترانه 15 سال دارم" از بیستمین دوره جشنواره فجر شد. علیدوستی همچنین به دلیل بازی در فیلم "چهارشنبه سوری" در دوره بیست و چهارم تقدیرشد.

 

رضا عطاران؛ نهنگ ناتمام شانس سیمرغ را گرفت

"هوو" اولین فیلم عطاران در جشنوراه فیلم فجر در مقام بازیگر بود این فیلم که در بخش مسابقه بیست و چهارمین دوره جشنواره شرکت کرده بود ، به دلیل مضمون و بازی های غیرقابل قبولش ، مورد توجه داوران قرار نگرفت. عطاران که بعد از بازی در فیلم " قرنطینه" ، به بازی در نقش های جدی و رئال روی آورده بود ، برای بازی در فیلم "دهلیز" که فیلمی تلخ و رئال بود، نامزد نقش اول مرد از جشنواره سی و یکم شد. سیمرغ بلورین بهترین بازیگری برای فیلم "طبقه حساس" و همچنین سیمرغ کارگردانی فیلم "خوابم میاد" در بخش نگاه نو، دستاوردهای مهم او از جشنواره فجر است .

او که امسال با دو فیلم "من سالوادور نیستم" و "دراکولا" در سینماها حضور داشت ، هیچ فیلمی در جشنواره ندارد . تنها فیلمی که شانس حضور در جشنواره امسال را می توانست داشته باشد ، " نهنگ عنبر2" ساخته سامان مقدم بود که با تصمیم کارگردان به هیات انتخاب ارائه نشد . او سال گذشته فیلم " آبنبات چوبی" را در بخش سودای سیمرغ داشت .

 

پیمان معادی؛ مرد ناکام بازیگری در کارگردانی هم ناکام ماند؟

او امسال فرصت حضور در هیچ فیلمی را پیدا نکرد . این اتفاق البته به دلیل بازی او در سریال "ماه تی تی" داوود میرباقری و پیش تولید فیلم "بمب" که قرار بود امسال ساخته شود ، رخ داد . معادی قرار بود علاوه بر کارگردانی فیلم "بمب" ، به ایفای نقش در آن هم بپردازد.

او تا سال گذشته از جمله بازیگران مهجور جشنواره فیلم فجر بود. معادی نه برای بازی در فیلم "درباره الی...." نامزد شد و نه برای "جدایی نادر از سیمین". سال گذشته برای اولین بار توانست نامزد نقش اول مرد جشنواره فیلم فجر شود . هر چند بازی متفاوت او در "ابد و یک روز" جایزه ای را از جشنواره فجر برایش به ارمغان نیاورد ، اما در جشنواره خانه سینما و انجمن منتقدان برای این فیلم جایزه نقش اول مرد را گرفت. تنها جایزه او از جشنواره فیلم فجر به بخش نگاه نو دوره بیست و نهمین برای کارگردانی فیلم "برف روی کاج ها" اختصاص دارد.

 

شهاب حسینی؛ رکورد چهاردهمین سال حضور را شکستند

سال گذشته به دلیل حذف فیلم" آشغال های دوست داشتنی "، رسما از جشنواره و سمتی که به او پیشنهاد شده بود( مشاور دبیر جشنواره ) کنار کشید. این موضوع اما چالش مهمی برای آقای دبیر ایجاد کرد و حتی به دلایلی نامعلوم ، بازی حیرت انگیز شهاب حسینی در فیلم " برادرم خسرو " توسط هیئت داوران نادیده گرفته شد. این اتفاق در حالی رخ داد که حسینی از معدود بازیگران جوان سینمای ایران است که هر بار در جشنواره حضور داشته ، بازی اش مورد توجه داوران و منتقدان قرار گرفته است.

او تاکنون سه بار موفق به دریافت جایزه از جشنواره فیلم فجر شده. سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد برای فیلم " سوپر استار" در دوره بیست و هفتم، دیپلم افتخار برای بازی در فیلم " جدایی نادر از سیمین" از جشنواره بیست ونهم و هم چنین دیپلم افتخار برای نقش اول مرد برای فیلم " محیا" از بیست وششمین دوره، از افتخارات مهم او در جشنواره فیلم فجر است. هم چنین " شمعی در باد "، " رستگاری در ساعت هشت وبیست دقیقه" ، " درباره الی..." و " دوران عاشقی " از دیگر فیلم هایی هستند که حسینی برای هر یک از آنها نامزد نقش مکمل و اول بازیگری شده است.

حسینی امسال به دلیل بازی در سریال " شهرزاد " و همچنین افزایش میزان دقت و وسواسش بعد از دریافت جایزه کن ، اغلب پیشنهاد های بازیگری را رد کرد. " لابی" تنها فیلمی بود که حسینی امسال در آن حضور یافت و انتظار می رفت که در جشنواره فجر حضور داشته باشد. این فیلم به همراه " آشغال های دست داشتنی " محسن امیر یوسفی و " امتحان نهایی " عادل یراقی از جمله فیلم هایی بودند که حسینی به واسطه بازی در آنها شانس حضور در جشنواره امسال را داشت، اما از جشنواره کنار گذاشته شدند. او که از دوره بیست و یکم هر سال در جشنواره فجر حضور داشته ، امسال اولین سالی است که هیج فیلمی در جشنواره ندارد.

 

فریبرز عرب نیا؛ سال های دور ازخانه

او سالهاست که دیگر حضور آنچنانی در جشنواره ندارد. کم کار است و به ندرت به کارگردانی اعتماد می کند. او از وقتی در سریال " مختارنامه " بازی کرد، ناخودآگاه از سینمای ایران فاصله گرفت و دیگر مثل گذشته فعالیت چشم گیری در عرصه سینما نداشت. عرب نیا سال گذشته در فاصله حضور چند ماهه اش به ایران ، نقش اصلی فیلم " آخرین بار کی سحر را دیدی؟" را بازی کرد؛ فیلمی که به دلیل مشکلات تهیه کنندگان و اختلافات سرمایه گذارانبا کارگردان و عوامل تولید، در حاشیه قرار گرفت. او که به مدت یک سال است به آمریکا مهاجرت کرده ، امسال در هیچ فیلمی بازی نکرد و حتی پیشنهاد بازی در سریال " ماه تی تی " را هم رد کرد.

عرب نیا ازجمله بازیگرانی است که تاکنون مورد توجه هیچ دوره از جشنواره فجر نبوده است. او حتی برای بازی در فیلم " سلطان " و " ضیافت " که از نقاط قوت کارنامه بازیگری اش محسوب می شود هم نامزد نشد.

 

بهرام رادان: یک انتخاب، یک شانس ، خداحافظی با فجر

از سال 79 که بازیگری را شروع کرد، در همه دوره های جشنواره به غیر از دوره بیستم حضور داشت.او امسال قرار بود با فیلم " زرد" در بخش خارج از مسابقه حضور داشته باشد، اما بنا به تصمیم مسئولان جشنواره، فیلم دیگری جایگزین آن شد.

او سال گذشته با فیلم " بارکد " در جشنواره حضور داشت؛ فیلمی که گیشه بسیار موفقی داشت و تبدیل به یکی از شش فیلم بالای 10 میلیارد تومان فروش در اکران سال 95 شد.

رادان تنها بازیگر جوانی است که دو بار در فاصله سه ساله، سیمرغ نقش اول را گرفته است. او با بازی در " شمعی در باد " توانست اولین سیمرغ بازیگری خود را از بیست و دومین جشنواره فیلم فجر دریافت کند و سال 85 به دلیل بازی در فیلم " سنتوری " که اتفاقا شاه نقش کارنامه اش هم لقب گرفته است، از جشنواره بیست و پنجم سیمرغ بلورین نقش اول مرد را دریافت کرد.

 

هنگامه قاضیانی؛ کوچ به موسیقی

در 37 سالگی و در سومین حضور سینمایی خود درخشش چشم گیری داشت. او در بیست و ششمین دوره جشنواره فیلم فجر سیمرغ بهترین بازیگر نقش اول زن را برای فیلم " به همین سادگی " دریافت کرد. نقش او در این فیلم به ظاهر معمولی و بدون هیچ اوج و فرود خاصی بود که همین ، کار بسیار دشواری بود و قاضیانی از عهده آن به خوبی برآمد. قاضیانی که پس از بازی در " به همین سادگی" ، در اغلب قیلم هایی که بازی کرد ، تبدیل به زنی درونگرا و کم حرف و خاموش شد که راز و زخم های بزرگی در سینه دارد، چهار سال بعد از موفقیت این فیلم ، سیمرغ دومش را با ایفای نقش یک خانم دکتر دوران جنگ در فیلم " روزهای زندگی " گرفت.

او امسال کم کارتر از سالهای قبل در سینما ظاهر شد و بیشتر به فعالیت در زمینه موسیقی بانوان پرداخت. تنها فیلم او " یک قناری، یک کلاغ " به کارگردانی اصغر عبداللهی بود که از جشنواره فجر کنار گذاشته شد.

 

مهناز افشار؛ بدشانسی خانم بازیگر جشنواره

برخلاف اینکه امسال نیز همچون سالهای گذشته حضور پررنگی در عرصه بازیگری داشت، اما هیچ یک از فیلم هایش امکان حضور در جشنواره فیلم فجر را پیدا نکردند. افشار امسال هم در یک سریال برای نمایش خانگی با عنوان "عاشقانه ها" بازی کرد و هم در فیلم های "نهنگ عنبر2" سامان مقدم و " گیدا" کیوان علیمحمدی و امید بنکدار . "گیدا" تنها فیلم قعطی او بود که انتظار می رفت در جشنواره امسال حضور پیدا کند. اما موفقیت های افشار در جشنواره فجر کم نیستند . دریافت سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل زن از جشنواره بیست و نهم برای فیلم "سعادت آباد" ، برنده دیپلم افتخار بهترین بازیگر زن از بخش نگاه نو سی امین دوره جشنواره فیلم فجر برای "برف روی کاج ها" ، کاندیدای سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول زن از جشنواره سی ام برای "پل چوبی" و کاندیدای سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل زن از بیست و هشتمین دوره برای فیلم "تسویه حساب" ، از جمله افتخارات او در جشنواره فیلم فجر است .    

 

 

[این گزارش در هفته نامه چلچراغ منتشر شده است.]

ترانه علیدوستی شهاب حسینی بهرام رادان رضا عطاران
ارسال نظر

آخرین اخبار

پربیننده ترین