کد خبر: 9841 A

هنرمند با ماهیت چوب به چالش کشیده می‌شود/ اکرم احمدی از نمایشگاه "نخستین" می‌گوید

هنرمند با ماهیت چوب به چالش کشیده می‌شود/ اکرم احمدی از نمایشگاه "نخستین" می‌گوید

کیوریتور این نمایشگاه می‌گوید اول درک جایگاه چوب در هنرهای سنتی ایران و دوم اینکه هنرمندان معاصر چه استفاده‌ای از آن هنرها می‌کنند، برای ما اهمیت زیادی داشت.

ایران‌آرت: اکرم احمدی توانا که نمایشگاه "نخستین" را در گالری پروژه‌های آران گردآوری کرده است با اشاره به اینکه این نمایشگاه ایده گالری آران بود، گفت: گالری این ایده را داشت که نمایشگاهی از آثاری را داشته باشد که چوب در آن نقش داشته باشد. من دلایل مدیران گالری را که شنیدم احساس کردم که این ایده‌ای خوب است و می‌توان به یک نمایشگاه با کیفیت دست یافت. دلیل هم این بود که چوب یکی از طبیعی‌ترین متریال‌هایی است که در آثار هنری وجود دارد.وقتی در نقاشی و مجسمه‌سازی از چوب استفاده می‌شود به نوعی می‌توان گفت از بدوی‌ترین متریال و ماده بهره گرفته شده است.

کیوریتور نمایشگاه "نخستین" گفت: چوب به واقع متریالی دو سویه و اینتراکتیو است و خود هنرمند ممکن است با ماهیت چوب به چالش کشیده شود. از سویی دیگر، بسیاری از هنرمندان معاصر در سراسر جهان امروز از چوب به عنوان متریال اصلی آثار خود استفاده می‌کنند. ما خواستیم به واسطه این نمایشگاه چگونگی استفاده از پتانسیل‌های این متریال در هنر معاصر ایران را نیز مورد بررسی قرار بدهیم.

او افزود: این سوال خود من بود تا به واسطه آن بخواهم این نمایشگاه را گردآوری کنم. من رسانه‌های وابسته به این متریال را محدود نکردم. چرا که زمانی که نام چوب می‌آید ذهن‌ها به صورت ناخودآگاه به سمت مجسمه‌سازی می‌رود. ما به این فکر کردیم که نقاشی‌هایی وجود دارد که به وجود آمدن‌شان جز بر روی سطح چوبی امکان‌پذیر نبوده است.

نمایشگاهی گروهی آثار ساخته شده با چوب در گالری پروژه های آران

این هنرمند گفت: جدای از این مسئله، موضوع دیگری هم برای ما مهم بود که ما دو نمونه از آن را هم در نمایشگاه عرضه کردیم . اول درک جایگاه چوب در هنرهای سنتی ما و دوم هنرمندان معاصر ما چه استفاده‌ای از آن هنرها می‌کنند؟ که البته آثار احرارنیا و قرایی خاتم و معرق کاری است که با این نوع نگاه به وجود آمده است.

احمدی توانا گفت: من در مدت یک‌سال سعی کردم آثار همه افرادی که با چوب کار کردند را مشاهده کنم. بعد به یک اتفاقی رسیدیم که بسیاری از هنرمندان از چوب به جای متریال استفاده کرده بودن که می‌توانست جنس دیگری باشد. یعنی خود چوب به عنوان یک موضوع و مسئله در خلق اثر هنری دخیل نبود. یعنی می شد آن را با سفال، فلز، فایبرگلاس و یا هر چیز دیگری ساخت و بر همین اساس ما این افراد را کنار گذاشتیم.

او گفت: بعد از این افرادی را انتخاب کردیم که از چوب یک استفاده منحصر به فرد انجام داده و روایت خودشان را بر روی چوب پیدا کرده بودند. 

این کیوریتور گفت: ما جایی را برای ارائه آثار سه نسل از هنرمندان در برنامه اصلی خود در نظر گرفتیم که آقای مددی، صحابی و شروه که هر سه مرحوم شده‌اند و در نمایشگاه آثاری از آن‌ها ارائه شده و هنرمندان جوان‌تری را هم داریم.

احمدی توانا گفت: ما برای این نمایشگاه تنها در تهران متمرکز نبودیم و بسیاری از شهرستان‌ها را هم رصد کردیم و با آن‌ها نیز ارتباط گرفتیم و آثارشان را دریافت کردیم. از سویی برخی از هنرمندان در داخل کشور نبودند و ما از آن‌ها نیز آثاری را دریافت کردیم.

او گفت: ما سعی کردیم در این لیست پانزده نفر یک تنوع و برخورد، نسبت به استفاده از چوب داشته باشیم. این البته بر اساس پتانسیل‌های ما بود و شاید می‌توانست این نمایشگاه در شکل وسیع‌تری هم برگزار شود.

نمایشگاهی گروهی آثار ساخته شده با چوب در گالری پروژه های آران

لازم به یادآوری است؛ نمایشگاه "نخستین" که اکرم احمدی توانا آن را گردآوری کرده است با یادبود عربعلی شروه، محمدعلی مددی و مهدی سحابی جمعه 10 شهریور  افتتاح شد و با ارائه آثار هنرمندانی چون محسن وزیری مقدم، بهروز امیری راد، منصور طبیب‌زاده، مجید کامرانی، فرهاد احرارنیا، هومن سلیمی، شقایق عربی، بهداد لاهوتی، مهدی رنگچی، شهریار قرایی، یاشار آذر امدادیان و محمد مروستیتا 7 مهرماه در خیابان نوفل‌لوشاتو، کوچه لولاگر، پلاک 5، ورودی حیاط میزبان علاقمندان به هنرهای تجسمی است.

 

اکرم احمدی توانا
ارسال نظر

آخرین اخبار

پربیننده ترین