کد خبر: 698 A

گروه «آن»، یاد قافله‌سالار را زنده کردند

طنین ساز محمدرضا لطفی در جشنواره فجر

طنین ساز محمدرضا لطفی در جشنواره فجر

گروه موسیقی سنتی 'آن' متشکل از اعضای گروه شیدا به سرپرستی 'محمدرضا لطفی' آثار به یاد ماندنی وی را اجرا کردند.

ایران‌آرت: گروه موسیقی سنتی 'آن' متشکل از اعضای گروه شیدا به سرپرستی 'محمدرضا لطفی' آثار به یاد ماندنی وی را اجرا کردند.

به گزارش ایرنا ، گروه موسیقی سنتی'آن' نوازندگان گروه موسیقی شیدا طی سال های 86 تا 93هستند که بعد از درگذشت این استاد موسیقی سنتی ؛ گروه جدید را بنا نهاده اند.
اجرای این گروه در سالن خلیج فارس فرهنگسرای نیاوران عصر دوشنبه در دو بخش اجرا شد. در بخش اول سپیده مشکی (سه تار نواز)، سینا خشک بیجاری (نوازنده تنبک) و هوشمند عبادی (نوازنده نی) روی صحنه مجتبی عسگری را همراهی می کردند. در این بخش یک قطعه بی کلام، قطعه 'نشان اهل عاشقی' با شعری از حافظ، نسیم سحر بر چمن گذر کن را اجرا کردند که هر سه قطعه در آواز ابوعطا بود‌.
سپس دیگر نوازندگان به گروه اضافه شدند و مهرزاد هویدا (دف نواز)، سینا دانش (نوازنده کمانچه)، آزاده شمس (قیچک)، سانار ستار زاده (تار)، هومن قنبری (تار)، نوا سلیمانی (عود) دیگر نوازندگان و مجتبی عسگری را طی یک ساعت بعدی در چهار قطعه همراهی کردند که همه قطعه ها در دستگاه چهارگاه ساخته شده و از آثار لطفی و با اشعاری از حافظ و هوشنگ ابتهاج بود.
این گروه در آخرین قطعه خود تصنیف 'ای برادر' را با همخوانی همه اعضا اجرا و حضار را با این تصنیف بدرقه کرد؛ این تصنیف که از ساخته های لطفی با شعری از 'مجتبی کاشانی' است پیش از این هم توسط اساتید برجسته موسیقی سنتی ایرانی از جمله 'شهرام ناظری' خوانده شده است.
از نکات جالب در این اجرا همچنین حضور اعضای این گروه روی سن بدون داشتن کفش بود که به نظر می رسید به دلیل تقدس صحنه در موسیقی سنتی ایرانی برای نوازنده ها و خواننده ها باشد.
گروه موسیقی 'آن' که از شهریور 93 اولین تمرین های خود را آغاز کرد، یک‌ اثر در دستگاه چهارگاه از ساخته های 'سپیده مشکی' و 'مجتبی عسگری' ضبط کرده و درحال تولید آثار جدیدتری در موسیقی سنتی ایرانی است.
درحالی که در اولین و دومین روز برگزاری جشنواره از بروشور و اقلام تبلیغی خبری نبود، از روز گذشته بروشورهای اجرای هر سالن در اختیار علاقمندان قرار گرفت اما مشکلات خبرنگاران برای پوشش اجراها و ضرورت خارج شدن از کل مجموعه پیش از هر اجرا و رفتار نامناسب کارکنان بعضی از مجموعه ها همچنان حدیث دشواری کار خبرنگاران را می نوازد.
سی و دومین جشنواره بین المللی موسیقی فجر از 24 دی تا اول بهمن با حضور 10 گروه بین الملل، 10 گروه نواحی، 10 گروه دستگاهی، چهار گروه بانوان، 13 گروه ارکسترال و کلاسیک غربی، 15 گروه پاپ و راک، هشت گروه تلفیقی و شش گروه کلاسیک ایرانی در تالارهای وحدت، رودکی، برج آزادی، میلاد، سالن میلاد نمایشگاه بین المللی، فرهنگسرای نیاوران به دبیری حمیدرضا نوربخش برگزار می شود.

 

پوشش جشنواره بین المللی مشکلات موسیقی سنتی نمایشگاه بین المللی
ارسال نظر

آخرین اخبار

پربیننده ترین