کد خبر: 3450 A

در این شهر فقط 60 نفر می توانند تئاتر ببینند

ایران آرت : یک فعال تئاتر قم با اشاره به درب‌های بسته‌ی سالن‌های نمایش بروی نمایش‌گران، گفت: ظاهرا برخی مسئولین اهمیت و تاثیر هنر تئاتر بر فرهنگ عمومی شهر را نمی‌دانند، یا ترجیح می‌دهند که ندانند.

احمد سلیمانی در گفتگو با خبرنگار ایسنا عنوان کرد: چند سالی هست که اهالی تئاتر قم از نبود سالن اجرای نمایش در این شهر به فریاد آمده‌اند؛ امروز اگر بخواهیم بهترین نمایش ایران را در قم اجرا کنیم، سالن نداریم.


وی با بیان اینکه در قم سالن‌های زیادی وجود دارد اما اکثرا مناسب اجرای تئاتر نیستند و آنهایی هم که سالن نمایش هستند، در اختیار گروه‌های تئاتر قرار نمی گیرند، ادامه داد: امروز بار اجرای نمایش در قم بر دوش پلاتوی ماه، با ظرفیت 60 نفر است؛ فضایی که مناسب اجرای نمایش نیست، و سالن‌هایی نظیر قدس، 15 خرداد، سالن مجتمع فرهنگی نور، سالن بعثت و ... هیچکدام را در اختیار نمایش قرار نمی‌دهند.


سرپرست گروه نمایش ایده با اشاره به چرایی در اختیار قرار ندادن سالن ‌ای نمایش در قم، تصریح کرد: خواستی از طرف مسئولین در قم وجود دارد؛ و آن، خواستِ اجرای نمایش نیست، بلکه خواستِ عدم اجرای نمایش در استان قم است؛ عدم خواست اجرای تئاتر در قم بیشتر از خواست اجرای آن است، ظاهرا مسئولین اهمیت، جایگاه و تاثیر هنر تئاتر بر فرهنگ عمومی شهر را یا نمی‌دانند یا ترجیح می‌دهند که ندانند.


مسئول واحد نمایش حوزه هنری استان قم، با تاکید بر اینکه ترجیح مسئولان بر اینست که در قم تئاتر اجرا نشود، گفت: امروز در سالن قدس که با زحمت بچه‌های نمایش پایه‌هایش گذاشته شد، بروی همان بچه‌ها بسته است یا برای اجرا از همان ها مبالغ هنگفتی مطالبه می‌کنند؛ به همین منوال در اکثر سالن ها بست است و خاک می‌خورند.


سلیمانی با بیان اینکه زمانی تئاتر مذهبی کشور از قم خوراک می‌گرفته، اظهار کرد: چه اتفاقی سبب شده که امروز دیگر این اتفاق صورت نمی‌گیرد؟ آیا هنرمندان کنار کشیده‌اند و کار مذهبی نمی‌کنند؟ یا همان عدم خواست عامل این رکود شده است؟ به عنوان کسی که سال‌ها در این عرصه تجربه کرده‌ام معتقدم پاسخ این سوال در همان عدم خواست پیدا می‌شود، 2 سال پیش نمایشی با عنوان سردارمهر و ماه با محوریت منش حضرت عباس(ع) تولید شد، برای اجرای این نمایش یکی از سالن‌ها شبی 5 میلیون تومان اجاره می‌خواست که با توجه به تم مذهبی نمایش به ازای هر شب اجرا 3 میلیون تومان راضی شدند؛ یعنی برای 10 شب اجرا 30 میلیون تومان هزینه سالن، در حالی که کل بودجه تولید نمایش (هزینه عوامل، بازیگران، دکور، موسیقی، لباس و ...) فقط 40میلیون بود.


وی با اشاره به اینکه هر سال مسئولین وعده ساخت سالن نمایش می‌دهند، اضافه کرد: چند سال قبلتر مدیر ارشاد وقت می گفت سالن کلهری را به تئاتر اختصاص می دهیم؛ همینکه سالن ساخته شد، به اجاره بخش خصوصی رفت، تالار شهید آوینی را گفتند در خدمت تئاتری‌ها قرار می دهیم؛ ساختند و شد اداره‌ی ارشاد، سال گذشته در سالنی که می گفتند برای تئاتر و در اختیار تئاترهاست، 2 مرحله اجرا رفته‌ایم که از ما اجاره گرفته‌اند، چرا تالار شهر که ساخته و افتتاح شد، درش بسته است؟ مگر قرار نبود در اختیار تئاتر قرار گیرد؟ یا اینکه فقط قرار است افتتاح کنیم و بگوییم در زمان ما افتتاح شد؟!


سرپرست گروه نمایش ایده با اشاره به خواست، استقبال و مطالبه نمایش از سوی شهروندان قم، عنوان کرد: در ابتدای سال گذشته نمایشی که تولید سال 91 گروه ایده بوده است در دو مرحله به اجرا گذاشته شد که فقط در مرحله دوم برای 30 شب اجرا، 12 هزار نفر بازدیدکننده داشت، این آمار بی سابقه و غیرقابل تصور نشان از پتانسیل بالای و عالی که به جرات می توان گفت در کمتر شهری وجود دارد.


سلیمانی با اشاره به اینکه گروه نمایش ایده تا20 اسفندماه 95، 30 شب اجرا در پردیس تئاتر تهران داشته است، افزود: چرا باید گروه قمی برود تهران اجرا کند؟ آیا بچه های شهر خودمان حق ندارند از امکانات فرهنگی اولیه که حق هر شهروند است بهره‌مند باشند؟ زمانی که در کشورهایی نظیر آلمان و ژاپن آموزش‌های سوادآموزی سطح ابتدایی از طریق هنر نمایش انجام می‌شود، ما این همه از جایگاه این هنر غافل هستیم؛ بزهکاری ها و بداخلاقی های اجتماعی از آنجا نشات می‌گیرد که فرزندان ما در سبد فرهنگی خانواده هایشان تئاتر، سینما و کتاب نیست.



مسئول واحد نمایش حوزه هنری استان قم در پایان گفت: تاتر قم مشکل نرم افزاری و نیروی کار هنرمند ندارد، مشکل سخت افزاری است؛ اگر سالن نمایش و امکانات تئاتر مهیا شود، تئاتر قم این قابلیت را دارد که تولید سرمایه کند، مکان و پشتیبانی می خواهد که اگر تامین شود همچون ده‌های قبل تئاتر قم در کشور پیشرو خواهد بود.

 

تئاتر قم
ارسال نظر

آخرین اخبار

پربیننده ترین