کد خبر: 3189 A

گردنبندهایی که آنجلینا جولی در کابل مدرسه‌شان کرد!

گردنبندهایی که آنجلینا جولی در کابل مدرسه‌شان کرد!

موفقیت‌های جولی در زمینه فعالیت‌های خیریه قابل تحسین است. او برای اقدامات بشردوستانه‌اش جایزه «جین هرشولت» را دریافت کرده است. جالب است که جولی در زندگی خصوصی‌اش نیز همواره با تبعیض نژادی جنگیده است.

ایران آرت: آنجلینا جولی با نقش‌آفرینی در هالیوود شناخته می‌شود؛ بازیگری که معمولا بالاترین دستمزد را می‌گیرد و تا به حال وایر ارزنده – اسکار و گلدن گلوب – را دریافت کرده است. اما فعالیت‌های او به همین جا ختم نمی‌شوند. او نماینده ویژه کمیساریای عالی سازمان ملل در امور پناهندگان نیز هست. جولی که پیش از این بارها به افغانستان سفر کرده بود تحت تاثیر وضعیت نا به سامان دختران افغان تصمیم گرفت تا در زمینه آموزش در این کشور اقداماتی را انجام دهد. در سال 2013، جولی مصمم شد تا دبستانی را برای دختران در منطقه «قلعه گذر» در حاشیه شهر کابل، پایتخت افغانستان تاسیس کند. او برای تامین هزینه ساخت و تجهیز این مدرسه که هم اکنون 300 دانش‌آموز را در خود جای داده است یکی از ارزشمندترین جواهرات خود را به حراج گذاشت.

قله گذر که در نزدیکی کابل واقع شده است معمولا به دلیل حجم زیاد پناهندگان در این محله شناخته می‌شود. این منطقه در فصل بهار پر از گل‌های صحرایی است و سبزی خیره‌کننده گندمزارهای آن چشم‌نواز می‌شود. با این وجود روستای واقع در این محل،در اواسط دهه 1990 میلادی شاهد نزاع خونین بین طالبان و اتحاد شمالی بوده است و تا زمان سقوط طالبان در سال 2001، این روند ادامه داشت. جنگ و درگیری‌های مداوم، سبب شده بود که تقریبا تمام خانواده‌های یان روستا به کشورهای همسایه پناه ببرند و در واقع چیزی از زیر ساخت‌های این روستا باقی نمانده بود. تا پیش از سال 2013 و با وجود گذشت 12 سال از سقوط طالبان قلعه گذر مدرسه نداشت و کودکان و به‌ویژه دختران قادر به سوادآموزی نبودند.

سرانجام با کمک کمیساریای عالیسازمان ملل در امور پناهندگان، پناهندگانی که از خانه گریخته بودند دوباره به آن بازگشتند. با وجود تخریب گسترده روستا یکی از نخستین چیزهایی که آنها درخواست کردند، مدرسه بود. با همین بهانه آنجلینا جولی با همکاری کمیساریای عالی سازمان ملل در امور پناهندگان برای تحقق بخشیدن به رویای کودکان دست به کار شد.

جولی هزینه ساخت این مدرسه را از طریق برگزاری حراجی بر ارزشمندترین جواهر هالیوود تامین کرد. مدرسه سه سال قبل تکمیل شد و از آن تاریخ تاکنون دختران جوان ساکن قلعه گذر از امکانات آموزشی مناسب بهره‌مند شده‌اند. این مدرسه دو شیفت صبح و بعد از ظهر دارد و تنها 9 معلم در محل حضور دارند تا آن‌هایی را که تشنه آموزش هستند سیراب کنند.

لازم به توضیح است یکی از مواردی که طالبان و سایر گروه‌های جهادی همواره برای جلوگیری از آن کوشیده‌اند آموزش دختران و زنان بوده است. در طی سال‌های گذشته دست کم 20 کلاس درس در افغانستان بر اثر مسمومیت به‌طور موقت تعطیل شده و چند صد دختربچه برای رفع مسمومیت راهی بیمارستان شده‌اند. عامل بروز این مسمومیت‌ها، معمولا طالبان بودند که با نشر گازهای سمی در کلاس‌های درس سعی در ارعاب کودکان و خانواده‌های آنان داشتند. همچنین «ملاله یوسف‌زی»، دختر جوانی که پنج سال پیش از ناحیه سر هدف گلوله طالبان پاکستان قرار گرفته بود و امروز به عنوان فعال حق کودکان برای آموزش شناخته می‌شود صرفا به دلیل فعالیت‌هایش در این زمینه هدف حمله وحشیانه طالبان قرار گرفت. به نظر می‌رسد دشمنی با آموزش زنان، موضوعی کلیدی در تفکر متحجرانه گروه‌های جهادی است و به همین دلیل، بسیاری از خیرین، از ترس اینکه هدف حمله گروه‌های تروریستی قرار گیرند،از این کار سر باز می‌زنند. با تمام این اوصاف اهمیت آموزش در جوامع توسعه نیافته بر همگان واضح است.

علاوه بر این آموزش دختران و توانمندسازی زنان یکی از اصلی‌ترین برنامه‌های سازمان ملل به‌طور عام و کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان به‌طور خا صاست.

این سازمان از این رو به برای بازگرداندن پناهندگان به خانه‌هایشان نیز بهره می‌برد. گفتنی است با اینکه فقط سه سال از تاسیس این دبستان در قلعه گذر گذشتاه است چهره منطقه به کلی تغییر کرده و والدین ترجیح می‌دهند دخترانشان در مدرسه تحصیل کرده و از اجبار کردن آنان به ازدواج خودداری می‌کنند.

این اقدام جولی تنها بخشی از مجموعه اقداماتی است که او در نظر دارد با فروش خیریه جواهرات خود، عملی سازد. او معتقد است در کنار ارتقای توانایی خود در ساخت جواهرات و لذت بردن از جنبه‌های هنری این کار، می‌تواند در بهبود شرایط زندگی برای دختران جوان در گوشه‌ای از دنیا نیز موثر باشد. مجموعه جواهرات جدید جولی که با نام «مدل جولی» شناخته می‌شود مجموعه‌ای از گردنبندهایی از جنس طلاست که جواهرات اصل سیاه‌رنگی روی آنها تعبیه شده است. این مجموعه، دستبند، انگشتر و گوشواره‌هایی مشابه دستبند، انگشتر و گوشواره‌هایی مشابهنیز دارد که از طرف بسیاری از رسانه‌های مد در جهان مورد استقبال قرار گرفته است.

برنامه حراج این جواهرات بنا به درخواست آنجلینا جولی برگزار می‌شود اما نخستین برنامه حراج که با تبلیغات گسترده همراه بود و بسیای از بازیگران و افراد مشهور از سرتاسر آمریکا در آن حضور داشتند در گالری «توبل» در شهر کانزاس آمریکا برگزار شد.

آنجلینا جولی اولین بازیگری نیست که فعالیت‌های بشردوستانه‌ای چون تاسیس مدرسه در نقاط فقیر و درگیری در جنگ جهان برای او در اولویت قرار دارد. «اپرا وینفری»، مجری و برنامه‌ساز برجسته تلویزیونی که سال‌ها به دلیل فعالیت علیه نژادپرستی در آمریکا در رسانه‌ها فعال بوده نیز پیشتر در «آفریقای جنوبی» مدرسه تاسیس کرده است. همچنین «مدونا» خواننده مشهور آمریکایی نیز به انجام کارهای خیریه معروف است. او نیز در «مالای» که یکی از فقیرترین کشورهای جهان است مدرسه تاسیس کرده است.

آنجلینا جولی، بازیگر سینما و خیر آمریکایی، پیش از این نیز به واسطه اقدامات بشردوستانه‌اش شناخته شده بود. او در حال حاضر 30 خیریه فعال در سطح جهان از جمله سازمان کمک‌رسانی افغانستان و بنیاد «یل هائیتی» را حمایت می‌کند. او از راه صرف وقت و با استفاده از شهرت و محبوبیت جهانی‌اش، سعی دارد زندگی بی‌بضاعتان را بهبود بخشد در حال حاضرمدرسه آنجلینا جولی در افغانستان به صدها دختر افغان کمکمی‌کند تا به آموزشی که احتمالا آرزوی آن را داشته‌اند دست یابند. او فقط سخن نمی‌گوید، جولی زن عمل است. آنجلینا جولی متولد چهارم ژوئن 1975 است. او کار هنری را از سال 1982، وقتی که فقط هفت سال داشت در کنار پدرش آغاز کرد. سپس در سال 1999، با نقش‌آفرینی در فیلم «دختر، از هم گسیخته» که محصول مشترک سینمای آمریکا و آلمان بود جایزه بهترین هنرپیشه زن را در اسکار از آن خود کرد. سپس با بازی در فیلم اکشن «آقا و خانم اسمیت» خوش درخشید و دو سال قبل در فیلمی با ژانری متفاوت با نام «مالیفیسنت»، بیشترین درآمد را از طریق آگهی دریافت کرد.

موفقیت‌های جولی در زمینه فعالیت‌های خیریه نیز قابل تحسین است. او برای اقدامات بشردوستانه‌اش جایزه «جین هرشولت» را دریافت کرده است. جالب است که جولی در زندگی خصوصی‌اش نیز همواره با تبعیض نژادی جنگیده است. او هم اکنون شش فرزند – سه کودک از کشورهای فقیر جهان به فرزندی پذیرفته شده‌اند – دارد. آنجلینا جولی در سال گذشته میلادی از همسرش – برد پیت – جدا شد. این موضوع باعث شد رسانه‌ها به زندگی خصوصی‌اش توجه کنند اما جولی، مصمم‌تر از هر زمان دیگر به فعالیت‌های خیرخواهانه‌اش ادامه می‌دهد.

حسین صرافی

 

 

آنجلینا جولی افغانستان اقدامات خیریه کابل
ارسال نظر

آخرین اخبار

پربیننده ترین